Corona zet een vraagteken achter onze gewoonten. Verandering uit noodzaak, omdat het moet, leidt al snel tot nieuwe gewoonten: meer online overleg, meer thuiswerk. En ook fris kijken naar andere vanzelfsprekendheden. Corona zet ons mentaal in beweging. Elk nadeel heeft zijn voordeel, zien we nu ook bij corona.

Gek genoeg helpt corona alles anders te bekijken.

Naast een kans op vernieuwing, is corona natuurlijk vooral een risico om goed te beheersen. Nu corona niet alleen tijdelijk, maar ook volgend jaar nog een risico blijft om aandacht voor te houden, is meer nodig dan een aanpak voor de korte termijn om besmetting te voorkomen door thuis te blijven bij klachten, afstand houden en extra hygiëne. De succesformule voor een aanpak voor de langere termijn is een samenspel van weten, kunnen en willen. Lees dit artikel.

10 jaar Argus & Anthos

Met vaste en nieuwe klanten en relaties was het op 27 september 2018 feest. Er was toen nog geen corona. In Burgers’ Zoo kreeg veilig werken met gevaarlijke dieren alle aandacht en is het glas geheven op ruim 10 jaar Argus & Anthos.

Om precies te zijn, schreef ik mij 2 juli 2008 in bij de Kamer van Koophandel. Juist in deze periode ontstond de economische crisis. Dat zal je net zien. Een goede start mocht toch volgen en 10 jaar later is de orderportefeuille nog leuker en gevarieerder. Vorige week is dit bekrachtigd met mijn hercertificering als Arbeids-en Organisatiedeskundige, een voorwaarde om bij arbodiensten ingezet te kunnen blijven worden voor hun arbodienstverlening: de RI&E, PAGO/PMO tot specifieke PSA-trajecten. Een zee aan afkortingen in één zin (daar gaan de volgende blogs over). De ervaring in veilig gedrag in de industrie, is uitgebreid met ervaring in veilig gedrag in de wereld van tank en opslag, de zorg en de transport. Ook volgden meerdere opdrachten op het gebied van samenwerking. Of het nu ging om samenwerking tussen afdelingen, een managementteam of een ploeg operators.

Wat ben ik dankbaar voor het vertrouwen.

Nieuwe tijd, nieuwe kansen

Nieuwe kansen

Stilstand is achteruitgang. Gek genoeg helpt corona alles anders te bekijken. Wat is normaal? Altijd alles hetzelfde blijven doen omdat het goed gaat? Na 10 jaar Argus & Anthos heb ik naast een tevreden gevoel ook sterk de behoefte om de extra 10 jaar kennis en ervaring niet alleen in te zetten bij klanten, maar ook regelmatig mijn kennis en ervaring te delen met adviseurs in opleiding. Zo leuk nu de nieuwe samenwerking met een leuke uitgeverij hierbij: het geven van een vijfdaagse module Human Factors & Verandermanagement en het schrijven van een hoofdstuk over onderzoek doen voor een nog te publiceren boek. En niet te vergeten het bijstaan van arboprofessionals, jonge ondernemers en verse HBO’ers in het presenteren van hun verhaal met logos, ethos en pathos via www.kloppendpresenteren.nl.

Nieuwe tijd, nieuwe kansen
Nieuwe tijd, nieuwe kansen

Samen

Bij deze nieuwe website valt alles op z’n plaats. Het vroeg mij weer alles te overzien en nieuwe accenten te leggen. Eén woord staat vooraan bij alle opdrachten. Het is de vaste succesvoorwaarde voor elke opdracht: samen! Optimaal samenwerken blijft elke keer een uitdaging. Het lukt al 10 jaar en daarom gaan we er graag nog even mee door. Samen veilig, samen gezond, samen resultaat én samen leren!